Teadlased soovitavad lõpetada söegrilli kasutamise

grillTundmatu Lugeja kirjutab, et Jaanipäev, mis paljudele kaasmaalastele seostub grillimispühaga on saabumas. Portaalist PolicyMic leiab uudise keskkonnast hoolivale grillmeistrile: hangi gaasigrill ja vii söegrill vanametalliks.

Nimelt pidavat tavaline, sütt tarbiv grill õhku paiskama peaaegu kaks korda rohkem süsihappegaasi kui propaani põletav gaasigrill. Suur erinevus tuleb peamiselt sellest, et gaasi kasutatakse lühemat aega kui süsi. Sütel grillimiseks on vaja need kõigepealt põlema saada ja oodata kuni grill soojeneb. Samuti jäetakse söed pärast küpsetamise lõppu tavaliselt edasi hõõguma, mille käigus pääseb keskkonda algusega võrreldav kogus CO2.

Samas leitakse, et puusüsi on erinevalt maagaasist suhteliselt kiirelt taastuv ressurss, eriti kui söe tootja toetab ka metsa taastamist.

4 arvamust “Teadlased soovitavad lõpetada söegrilli kasutamise” kohta

  1. Need teadlased võivad mööda köit üles kuseda. Söegrillil küpsetatud liha on hea.

  2.     Kas CO₂ pole mitte meie vahetuskaubaks taimedele hapniku eest? Langes ehk peale miski kadumist atmosfäärist pärast Noa aegseid jamasid ka hapniku tase ja õhurõhk? Eluiga ei kukkunud ainult inimestel-loomadel, vaid ka taimedel? Pikalt elavad nüüd vaid need, kelle juured kosmose eest kaitstud kivis või kelle lehed igaveses udus … ? Minu pärast võiksid nööri kusta kõik süsihappegaasikud …
    Hyperbaric medicine

Kommenteerimine on suletud